Aberdeen Lane

This unique family home designed to fill a tricky infill site in Islington uses light and angles to create the illusion of more space. High ceilings on the ground floor with slot windows running horizontally in line with the ceiling helps flood the lower rooms with natural light.

A split level first floor helps separate the main master bedroom from the other two rooms and a galleried work area sits over an interesting glass walkway adding some fun quirks to the design and helping to bring natural light into the open plan living room below. Although compact the house is designed to be space saving with an abundance of shelves and even a mechanical kitchen table can be lowered for children. Throughout the house is a simple palette of hard and soft materials working with natural timber and white walls to make the spaces feel open and airy.